אודותיי

הדרך שלי התפתחה במהלך השנים, עיצבתי אותה מתוך למידה, עשייה ומתוך התבוננות ומחקר במגוון סיטואציות שלא רבים נחשפו להן.

יליד 1972. העיסוק ביין מהווה את מרכז חיי כבר מ- 1995. בחישוב קל זה אומר שרוב חיי אני עסוק בלימוד, הדרכת, הוראת, גידול ועשיית יין. גר בגליל, ולאחר שנים שבהן חציתי את הארץ לאורכה ולרוחבה בין כרמיה ויקביה, אני ממקד את עיקר עבודתי בצפון; רמת הגולן והגליל העליון, עם דגש מיוחד על האזור בגליל שנמצא מערבית למירון, או במילים אחרות: גליל עליון מערבי.

איתי להט בכרם

אגרונום גפן, אנולוג ויינן. בוגר הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית והפקולטה לייננות של אוניברסיטת אדלייד בדרום אוסטרליה, וכן בוגר תואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית. לאורך שנות פעילותי תפקדתי כאגרונום ביקבים גדולים וביקבי בוטיק, שימשתי כיינן ביקב גדול וכיום כיינן יועץ ליקבים קטנים ובינוניים.

הפקתי יין מחקרי ומעבדתי: כסטודנט במכון היין, כתלמיד באדלייד ואז כמנהל תחום היין במכללה האקדמית תל חי. לימדתי במוסדות אקדמיים רבים, ועדיין מלמד בתוכנית לתואר שני בייננות באוניברסיטה העברית, בתואר ראשון בחוג לביוטכנולוגיה בתל-חי ובבית הספר ליין שורק.

העבודה עם יקבים בכל רחבי הארץ חשפה בפניי את ישראל על כל חלקיה ותכונותיה. אני מכיר היום היטב את אזורי היין החשובים של ישראל, וכך גם בחרתי את האזור בו אני רוצה לעשות את היין שלי – גליל עליון מערבי.

אבל יש גם מעבר לזה: היינות שלי, כמו גם העשייה שלי בכלל, התפתחו במהלך השנים במספר מישורים, מעבר לטרואר כזה או אחר. עיצבתי אותם מתוך למידה, עבודה מעשית, ומתוך התבוננות ומחקר במגוון סיטואציות שלא רבים נחשפו להן. העבודה במישור היינני – ייצור מגוון גדול של יינות בסגנונות שונים ולקהלי יעד שונים אפשרה לי בסופו של דבר להבין את סגנון היין אותו אני רוצה לייצר תחת השם להט.

את היינות האלה אני מציע כאן. אלה יינות שמשקפים מקום, זמן, וגם עשייה אישית. יינות ‘טריים’ בעלי אלכוהול מתון, חומצה יחסית גבוהה, עם דגש על ריחות ראשוניים מהפרי, אך כאלה שמושפעים גם מניחוחות תסיסה. אלה יינות שלעיתים קל להבין אותם, ולפעמים הם דורשים קצת יותר העמקה או זמן. אלה יינות שבאים ממקום שאני קורא לו “טרואר אישי”.

דילוג לתוכן