להט בשטח – יינות טבעיים

זה נחמד לדבר על יינות ‘טבעיים’, ז”א יין ללא תוספות- ענבים, מיכל תסיסה וכמה מילות קסם. זה אופנתי, זה לכאורה מתקשר עם מגמות בריאותיות ולכאורה מדגיש הבדלים בין אזורי גידול.

זה כמובן לא בהכרח נכון, עם זאת, זה לא משנה את העובדה שיינות ‘natural’, BioDynamic, Demeter ואחרים מרעננים את השיח היינני וטובים באופן כללי למותג יין. שני מיליארד וארבע מאות מיליון ליטר יין נשתו בשנת 2014 בעולם. יינות מזני ענבים רבים, איזורי גידול שונים ואיכויות מגוונות. הרוב המכריע יוצר בדרכים ‘קונבנציונאליות’. יש לקוות כי הרוב גם יוצר בדרכים הוגנות, מייטיבות, המכבדות את ה- International Code of Oenological Practices ואת החוקים המקומיים במדינות בהן היין יוצר.

בין חצי גמר האירוויזיון לבין הגמר השתתפתי בכנס השנתי של חברת ENARTIS  הפעם בוינה. אנרטיס היא אחת מהחברות הגדולות והחשובות בעולם לייצור ושיווק תוספים ליין. במהלך הכנס שערך יומיים הציג הצוות המקצועי והחוקר של החברה למפיצים ולייננים מוצרים חדשים, מחקרים עדכניים, מגמות שוק ועוד.

Enartis Meetingחברת אנרטיס משווקת מגוון רחב של מוצרים לייצור יין ביניהם שמרים, חיידקים, מזינים, Stabilizing, Fining agents,  ועוד. חלק ניכר ממוצרי החברה אינו מאושר ‘כשר לפסח’ ולכן לא רלוונטי בישראל. עם זאת, עדיין חשוב לדעת מה הם הכלים העומדים לרשות יינני העולם ומה בכל זאת זמין גם בישראל.

ייננים בישראל סובלים בעיקר ממחסור בחומרים ‘מעצבים’ Fining Agents, אלו עוזרים להרחיק פנולים מרים, עודף עפיצות וחומרים מחומצנים. ה’מעצב’ מוכנס ליין, נקשר לחומר אותו רוצים להרחיק ומופרד מהיין יחד עם המולקולה הלא רצויה בשפייה או בסינון. לחומרים אלו גם חשיבות כלכלית עצומה בשל יכולתם לשפר יינות פרס או יינות ששהו זמן ממושך במיכלי היקב ולהעלות את ערך היין במידה רבה. הסיבה לאי הזמינות בישראל היא מקור החומרים המעצבים שהוא על פי רוב ממקור חי וכך נמנעת הכשרות ליין. בשל חיוב רישום חומרים אלרגנים על תוויות יין וכן מגמה למוצרים המתאימים לצריכה על ידי טבעוניים, פותחו לאחרונה חומרים מעצבים ממקור צמחי, דגנים- לא כשר לפסח, קטניות- לא כשר לפסח, ותפוחי אדמה- מחכים בקוצר רוח לקבלת כשרות.

הכנס השנה התרכז בנושאים הבאים: ברטאנומייסיס ומוצר חדש שהחברה השיקה שנקרא-BRETT OFF. יציבויות צבע, חום וקור, וההכרה שלא ניתן להפריד ביניהם, או שהיין יציב לשלושתם או שאינו יציב. וכן בדרכים להעצמת ארומתיות זנית.

YEAST Nutrition

 

 

 

 

 

לאחר מכן זכיתי לבקר בכמה יקבים נהדרים ב- Wachau וב Kremstal, וכן ללמוד על השיטות והחומרים המשמשים אותם.

 

דילוג לתוכן