להט בשטח – ללמאנד

פגישה של אנשי Lallemand מאזור אגן הים התיכון במדריד. הנושא הוא LalVigne. המסקנה: זה עובד וזה עובד עבורנו.

LalVigne- במפגש במדריד של אנשי Lallemand, נכחו מספר אנשי שטח ומנהלי אזורים מאיטליה, ספרד, פורטוגל, צרפת ואני. נפגשנו עם צוות חוקרים ומפתחים מהמחלקה החקלאית של ללמאנד. במפגש הוצגו ממצאים עדכניים ממחקרים שהחברה עורכת בשיתוף אוניברסיטאות מובילות בעולם ויקבים בחמש יבשות.

LalVigne
LalVine tasting Madrid

LalVigne הוא חומר חדש המורכב מ Unactivated Yeast. החומר מיועד לריסוס בכרמים, כדי לקדם הבשלה פנולית של הענבים ולאפשר בציר ענבים בשלים ברמת אלכוהול פוטנציאלי נמוכה. הריסוס מתבצע בשלב הבוחל. מכיוון ששמרים שייכים למשפחת הפטריות, ולמרות שהשמרים אינם חיים, הגפן חושבת שהותקפה ע”י פטוגן שמרי ומגיבה לתקיפה ע”י הקדמת הבשלה. התוצאה: ללא שינוי בריכוז הסוכר או החומצה, הגפן מייצרת יותר מטבוליטים משניים- אלו החומרים המשפיעים על הטעם ועל הארומה.

המחקר שהוצג משכנע, כשהטעימה היא החותמת הסופית: לאחר השוואה של כ-20 יינות, לבנים ואדומים, מזנים שונים ואזורי גידול מגוונים, כולל מרלו מיקב אורטל ברמה”ג, אין ספק שהקונספט הוכח כעובד. היינות שנעשו מכרמים שטופלו בחומר הראו יתר בשלות פנולית, פחות טעמים ירוקים וסה”כ תחושת מלאות לעומת יינות הרפרנס, כל זאת בריכוז כמעט זהה של אלכוהול וחומצות. ביקור ביקב שמייצר יינות סופר פרימיום ומבצע מחקר משל עצמו ביישום LalVigne בכרמים הראה שגם בקנה מידה תעשייתי וביינות דגל, ההבדל ברור וניכר.

Valquejigoso

 

דילוג לתוכן