להט לבן 2013

להט לבן 2013

זנים: רוסאן 80% , ויונייה 20%

אזור גידול כרם: ראש צורים, הרי ירושלים, גובה 900 מטר.

תהליך הייצור: הענבים נבצרו ידנית, חלקם עברו סחיטה באשכולות שלמים וחלקם כבישה וקירור מיידי. בעשיית היין נעשה שימוש רק בנוזל חופשי ' Free Run .' לאחר שיקוע, המיץ נשפה לארבע חביות משימוש ראשון, שני, שלישי ורביעי בנות 300 ו- 400 ליטר, שעברו קלייה ייעודית ליינות לבנים וליישון ארוך. חבתנים: Nadaliĕ  ו- Marsannay.

היין עבר תסיסה ממושכת בחביות בטמפ' של 18 עד 20 מעלות צלסיוס. באחת החביות עודדה תסיסה מלולקטית בעוד באחרות התסיסה נמנעה. לאחר שלושה חודשים היין הוצא מחביות, הופרד ממשקעים קשים ועורבב לבלנד הסופי. לאחר הערבוב היין הוחזר לחביות על fine lees לשמונה חודשים נוספים, ולסה"כ אחד עשר חודשי
ישון. לאחר מכן יוצב היין לקור ולחום.

נתוני יין:
אלכוהול – 13.5%
חומצה – 5.0g/l
pH – 3.48
תסיסה מלולקטית – חלקית
יובש – יבש
תאריך ביקבוק – אוגוסט 2014. מס' בקבוקים – 2000

רשמי טעימה: ליין צבע קש עם גוון אפרפר, האף אינטנסיבי ומובל על ידי ריחות של תבלינים כג'ינג'ר
ופרחוניות פוטיפורית. הגוף בינוני, סמיך ופריך, מתובל למדי וחומצי במידה. הסיומת מורכבת, ארוכה
ומתמשכת.

יינן: איתי להט.