להט לבן 2014

    • את כל יינות איתי להט ניתן לקנות ישירות באתר באמצעות פייפאל, בכל כרטיס אשראי, גם אם אין לכם חשבון Paypal.

סוג היין



זנים – רוסאן- 80%, ויונייה- 20%.
אזור גידול
– כרם ראש צורים, הרי ירושלים, גובה 900 מטר.

תהליך הייצור – הענבים נבצרו ידנית, חלקם עברו סחיטה באשכולות שלמים וחלקם כבישה וקירור מיידי.להט לבן של איתי להט

בעשיית היין נעשה שימוש רק בנוזל חופשי 'Free Run'.

לאחר שיקוע, המיץ נשפה ל 4 חביות משימוש ראשון, שני, שלישי ורביעי בנות 300 ליטר ו400 ליטר שעברו קלייה ייעודית ליינות לבנים וליישון ארוך. חבתנים: Nadaliĕ Marsannay,

היין עבר תסיסה ממושכת בחביות בטמפ' של c°18- 20. באחת החביות עודדה תסיסה מלולקטית בעוד באחרות התסיסה נמנעה.

לאחר שלושה חודשים היין הוצא מחביות, הופרד ממשקעים קשים ועורבב לבלנד הסופי. לאחר הערבוב היין הוחזר לחביות על fine lees לשמונה חודשים נוספים, ולסה"כ אחד עשר חודשי ישון. לאחר מכן יוצב היין לקור ולחום.

נתוני יין

אלכוהול-                   13.5%

חומצה –                   g/l  5.8

PH    –                     3.50

תסיסה מלולקטית-      חלקית

יובש-                        יבש

תאריך ביקבוק – אוגוסט 2015                       מס' בקבוקים– 2000

רשמי טעימה–  ליין צבע קש עם גוון אפרפר, האף אינטנסיבי ומובל על ידי ריחות של תבלינים כג'ינג'ר ופרחוניות פוטיפורית. הגוף ביינוני, סמיך ופריך, מתובל למדי וחומצי במידה. הסיומת מורכבת, ארוכה ומתמשכת.

יינן –  איתי להט.

מחיר לצרכן: 120 ש"ח

לבצירים קודמים:

להט לבן 2013

להט לבן 2012