להט לבן 2012

זנים: רוסאן- 70% , ויונייה- 30%

אזור גידול: כרם ראש צורים, הרי ירושלים, גובה 900 מטר.

תהליך הייצור: הענבים נבצרו ידנית, חלקם עברו סחיטה באשכולות שלמים וחלקם כבישה וקירור מיידי. בעשיית היין נעשה שימוש רק בנוזל חופשי – ה- free run.

לאחר שיקוע, המיץ נשפה לשלוש חביות בנות 300 ו- 400 ליטר (Marsane, Nadaliĕ) משימוש ראשון, שני ושלישי שעברו קלייה ייעודית ליינות לבנים וליישון ארוך.

היין עבר תסיסה ממושכת בחביות בטמפ' של 18- 20 מעלות. חלק מהחביות החלו תסיסה מלולקטית לפני שזו נעצרה במכוון. היין שהה בחביות על השמרים במשך 11 חודשים, לאחר מכן יוצב לקור ולחום.

נתוני יין

אלכוהול: 14.1%
חומצה: 5.2 גרם לליטר
pH: 3.55
תסיסה מלולאקטית: חלקית
יובש: יבש

תאריך ביקבוק: אוגוסט 2013
מס' בקבוקים: 1300

רשמי טעימה (אלדד לוי)

מקובל לחשוב כי יינות רוסאן נאטמים אחרי שנתיים-שלוש ושבים לפרוח אחרי עשור ויותר. קשה לראות איך היין הנדיב הזה יעצור את השפע ולו לרגע. אגסים, תה, מעט פרחים, טיפונת עץ מדוייק, אליהם מצטרף על האף משהו אקזוטי ומושך. למרות העושר והריכוז יש משהו כמעט חסר משקל בתחושה על החך – כלומר המון המון טעם אבל ללא כובד. מי יודע מה יקרה עוד עשור, אבל לפי ההתחלה נראה כי השנה הקרובה רק תעצים את החוויה. ואחר כך . יגיע בציר 2013…

התאמת אוכל: דגים ברוטב שמנת, גבינות קשות, אסקלופ עגל.

יינן: איתי להט