יקב כישור

תוצרת הכפר כישורית תהיה מעולה או לא תיוצר בכלל. הלול, הדיר, המגבנה, גן הירקות האורגני, המאפייה, כך חייב להיות גם הכרם והיקב הובהר לי עת גוייסתי לפרוייקט בתחילת דרכו. יחד עם ריצ'רד דייויס הכורם והיננן, יצאנו לחקור אזור גידול חדש זה, לחפש ולמצוא את הכיוון, הייחוד והאיכות של הכרמים שלנו. אנחנו מייצרים בעיקר בלנדים כדי להטעים את הביטוי האזורי מעל זה הזני, אך לא מתאפקים ומשחררים גם יין מהזן סירה כשהיחודיות שלו בכרם כישור מצדיקה תווית זנית.

הריזלינג הלבן של היקב מספר את הסיפור כולו. כאשר הבנו שהלחות המטפסת אל הכרם מן הים לא תאפשר הבשלה סוכרית גבוהה, ושרמת ה-pH הנמדדת ביום הבציר היא 2.9, אתה יודע שצריך לעשות משהו אחר. הריזלינג הלבן של יקב כישור מזכיר את סגנון השפאטלזה הגרמני, 9% אלכוהול, 30-40 גרם סוכר וחמיצות טבעית גבוהה מאד. היין זכה להערכה רבה מצד טועמים ישראלים וזרים כאחד כבר מהבציר הראשון.

אתר יקב כישור