יקב צובה

יקב צובה בהרי ירושלים

העבודה עם פול דאב, יינן ומנכ"ל היקב והכורם של כרמי הקיבוץ בעברו, היא פורייה ומרתקת. יחד הרחבנו את היצע היינות בסדרת מצודה ויצרנו את יינות הפרימיום החדשים של היקב: טרסה שרדונה וטרסה בלנד אדום המורכב מקברנה סוביניון וסירה בלבד.

היקב נהנה משירותי ההפצה של חברת אנוטקה, מנוכחות מרשימה של מבקרים במרכז המבקרים שביקב ומשיווק יעיל בארה"ב ובצרפת. צובה צופה כל העת פנימה וקדימה, לשיפור מתמיד של איכות היינות וגידול עקבי בכמויות המיוצרות.

היינות הלבנים של היקב, בלנד בסגנון בורדלזי של סמיון וסוביניון בלאן ושני יינות מהזן שרדונה הם מבחינתי ההוכחה שיינות לבנים ישראלים יכולים להגיע לאיכויות הגבוהות ביותר.

"צובה טרסה 2016
25% סירה, 75% קברנה סוביניון. האף מאוד "סירה" – קצת מעושן, עם טינט ירקרק-משהו מהקברנה סוביניון אולי. הפה חלק מאוד במתקפה, יבש מאוד וטאני, בעל סיומת בעלת חומציות מודגשת. מה שפעם קראנו לו 'אגרוף ברזל בכפפת קטיפה'. (91/92)" (שגיא קופר | המרקקה היומית)

 

אתר יקב צובה