פעילות אקדמית

צילום: גיני סוכנות לצילום

לאורך כל שנות עבודתי, דאגתי תמיד לשלב בין עבודה מעשית – גידול כרמים ועשיית יין מסחרי – לבין פעילות אקדמית, קרי מחקר והוראה.

במהלך לימודי לתואר ראשון בפקולטה לחקלאות עבדתי כעוזר מחקר במכון הישראלי ליין בצמוד לשלמה כהן ז"ל, מנהל המכון בשנים ההן. במהלך לימודי לתואר שני במנהל עסקים, וכחלק מהתזה שלי, ערכתי מחקר שוק בנושא התנהגות צרכני יין.

מיד לאחר חזרתי לישראל מאוסטרליה בשנת 2000 התחלתי בהוראת יין, בבית הספר ליין שורק, במכללת ר"ג ולאחר מכן בהוראת קורסים לתואר ראשון ושני בחוג לניהול מלונאות באוניברסיטת באר שבע ובמכללת כנרת. בשנת 2010 התמנתי לראש תחום יין במכללת תל חי. במסגרת תפקידי אני מנהל את תכנית היין cellar master, הוותיקה והמובילה בישראל, מלמד סטודנטים לתואר ראשון בחוג לביוכימיה במגמת חקלאות וכן הקמתי את מעבדת השירות ליקבים של המכללה ואת היקב המחקרי של המכללה.

במסגרת היקב המחקרי מבוצעים מחקרים בגפן היין בשיתוף פעולה בין תכנית cellar master, החוג לביוכמיה ומזון ומו"פ צפון. החל בשנת 2010 אני המנהל המקצועי והמנחה של כנס היין הישראלי בראש פינה.

הרצאה בפני סטודנטים לאנולוגיה באוניברסיטת גייזנהיים - המרכז האקדמי החשוב ביותר ליין בגרמניה (צילום: אוניברסיטת גייזינהיים)

הרצאה בפני סטודנטים לאנולוגיה באוניברסיטת גייזנהיים – המרכז האקדמי החשוב ביותר ליין בגרמניה (צילום: אוניברסיטת גייזינהיים)