אודות

איתי להט יינן ייעוץ יינני

לאורך שנות פעילותי, הפקתי יין מחקרי ומעבדתי: כסטודנט במכון היין, כתלמיד באדלייד ואז כמנהל תחום היין במכללה האקדמית תל חי.

תפקדתי כאגרונום ביקבים גדולים וביקבי בוטיק. שימשתי כיינן ביקב גדול וכיינן ויינן יועץ ליקבים קטנים. כל אלה עזרו לי להבין את הצרכים של יקב בכל גודל ולהתאים את העשיה שלי – והיעוץ – לעשיה שלו ולצרכים העכשויים והעתידיים שלו.

מכל אלה גם למדתי:

הבעיה הראשית של האיש שביקב היא הבדידות המקצועית. לפעמים הוא חקלאי או יינן בתחילת דרכו, ולפעמים יזם או אוהב יין עם חלום, אבל כמעט תמיד הוא לבדו, ולבדו הוא צריך להתמודד עם סוגיות מקצועיות ואישיות. על האיש שביקב לקבל החלטות במגוון תחומים רבים הנוגעים לא רק לעניין הטכני שבעשיית היין, אלא לעיצוב החזון והגשמתו; זאת, דרך גידול היין, הפקתו, תימחורו ומכירתו ולאורך הכל – ניהול היקב. החוסר הגדול הוא במישהו להתייעץ איתו, לקבל איתו החלטות ואפילו לשמוח איתו בהצלחות – קטנות כגדולות. מישהו שיחד איתו משלים צוות. ואם אפשר, שיהיה מנוסה ממנו לפחות בחלק מהתחומים.

כך גיבשתי את דרך העבודה שלי, שהוכיחה את עצמה זה מכבר בעבודה משותפת ביקבים רבים. אני קורא לה HowC: Hands-On Winery Consulting..

אני אגרונום גפן, אנולוג, יינן ותיק ובוגר תואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית ועובד בצוות בעצמי. אני משתף פעולה עם אגרונומים אחרים, עם פרוייקטור להקמת יקבים ויחד איתי עובדת ייננית שמאפשרת ליווי צמוד בעבודות היקב. גיבוי אנליטי מספקת לי מעבדת השירות של מכללת תל חי – מעבדה אותה ייסדתי. בעת הצורך עומד לרשותי גם הצוות הטכני של מעבדות Lallemand – יצרנית שמרי היין הגדולה בעולם, אשר למוצריה אני מספק תמיכה טכנית בישראל.